Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

WORLD CUP KAI ΣΤΟ ΜΠΑΣΚΕΤ....ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΩΝ ΤΙΤΑΝΩΝ!!!


Η Εθνική Ομάδα ξεκινάει προετοιμασία για το Ευρωμπάσκετ στις 24 Ιουλίου. Στο Ευρωμπάσκετ της Σλοβενίας, έχει υψηλές βλέψεις καθώς θα παρουσιαστεί σχεδόν με όλα της τα αστέρια. Ο πρώτος στόχος της, πάντως, είναι η είσοδος στην εξάδα της διοργάνωσης έτσι ώστε να εξασφαλίσει και την συμμετοχή της στο επόμενο μεγάλο ραντεβού, που είναι το Παγκόσμιο Κύπελλο της Ισπανίας, το 2014.

Η FIBA μετονόμασε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα σε Παγκόσμιο Κύπελλο (World Cup) ξεκινώντας από την επόμενη σεζόν την προσπάθειά της να μετατρέψει τη διοργάνωση σε κορυφαία του μπάσκετ και ... σε κάθε επίπεδο. Ακόμη κι από τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο του μπάσκετ, λοιπόν, θα διεξαχθεί δυο μήνες μετά το Μουντιάλ του ποδοσφαίρου (θα είναι η τελευταία φορά που θα συμπέσουν, καθώς το επόμενο θα γίνει όχι σε τέσσερα αλλά σε πέντε χρόνια) και θα φιλοξενηθεί στην Ισπανία, από 30 Αυγούστου έως 14 Σεπτεμβρίου.
Όπως ανακοίνωσε η FIBA μετά τη συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου που έγινε στην Ελβετία, κάθε ομάδα θα γνωρίζει εκ των προτέρων τις πόλεις και τα γήπεδα στα οποία θα παίξει ως το τέλος της διοργάνωσης, κάτι που θα διευκολύνει ομάδες αλλά και φιλάθλους.
Το Παγκόσμιο Κύπελλο θα διεξαχθεί αρχικά σε 4 ομίλους (των 6 ομάδων). Η Σεβίλη (Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες, 10.200 θεατές), το Μπιλμπάο (Μπιτσκάια Άρένα, 15.500 θεατές) η Λας Πάλμας (Κανάρια Νησιά, 5.000 θεατές) και η Γρανάδα (Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες, 7.322 θεατές), είναι οι τέσσερις πόλεις(και τα γήπεδα) που φιλοξενήσουν τα παιχνίδια της πρώτης φάσης.
Σύμφωνα με την απόφαση του Κ.Σ της FIBA, οι 16 ομάδες που θα προκριθούν θα χωριστούν ανα οκτώ σε Μαδρίτη (Παλάθιος Ντε Ντεπόρτες 15.000 θεατές) και Βαρκελώνη (Παλαού Σαν Τζόρντι, 17.960 θεατές), όπου θα παίξουν τα νοκ-άουτ παιχνίδια.  Το που θα γίνει ο τελικός δεν έχει ακόμη ανακοινωθεί.
Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2014 θα πάρουν μέρος 6 ομάδες από την Ευρώπη, 4 από την Αμερική, 3 από την Ασία, 3 από την Αφρική, 2 από την Ωκεανία, ενώ 4 θα προσκαλέσει με wild card η ίδια η διεθνής ομοσπονδία.

Οι νέοι κανονισμοί

Εγκρίθηκαν, επίσης, οι νέοι κανονισμοί οι οποίοι θα αρχίζουν να εφαρμόζονται από την 1η Οκτωβρίου του 2014.
Θα ισχύσουν τα εξής:
  • Οι γραμμές του ημικύκλιου ορίζονται, πλέον, ως χώρος της συγκεκριμένης περιοχής μέσα στη ρακέτα.
  • Κάθε ομάδα δικαιούται δυο (2) τάιμ-άουτ στο πρώτο ημίχρονο, τρία στο δεύτερο, εκ των οποίων δύο μπορεί να πάρει στο τελευταίο δίλεπτο κάθε αγώνα και ένα τάιμ-άουτ σε κάθε παράταση.
  • Μετά από επιθετικό ριμπάουντ, σε σουτ ή ελεύθερη βολή, το χρονόμετρο των 24'' δεν ανανεώνεται, αλλά ξεκινάει να μετράει 14''.
  • Η τεχνική ποινή μετατρέπεται σε μία βολή και κατοχή της μπάλας, από την αντίπαλη ομάδα.
  • Αποβολή παίκτη με δυο τεχνικές ποινές


sport24.gr



To λιγοτερο που μπορουμε να κανουμε ειναι να δωσουμε συγχαρητηρια στο μελλον του Δραμινου μπασκετ που μας εκπροσωπει επαξια στο Πανελληνιο πρωταθλημα παιδων...Μπραβο παιδια σιγουρα η φετινη εμπειρια σας εκανε καλυτερους παικτες και ειδατε και μονοι σας οτι δεν εχετε να ζηλεψετε τιποτα απο τις αλλες ομαδες που τις κοιταξατε στα ματια...Συγχαρητηρια και στον προπονητη σας τον Στεφανο Θεοδοσιαδη αλλα και στην διοικηση της ομαδας που κανουν καταπληκτικη δουλεια με χειροπιαστα πλεον αποτελεσματα...

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΣΑΣ ΑΝΗΚΕΙ....

Το μπλογκ των φιλων του ΚΑΟΔ.....






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...