Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2014

ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΤΑ ΠΑΝΩ..ΜΕΓΑΛΗ ΝΙΚΗ 96-79!!!


Τεραστιας σημασιας νικη για την ομαδα μας που ουσιαστικα τελειωνει την υποθεση παραμονη απο σημερα και βαζει πλωρη για τον μεγαλο στοχο της συμμετοχης στα play-off της A1 για πρωτη φορα στην ιστορια της! ! !

Bεβαια στην ομαδα κρατουν χαμηλους τονους (και καλα κανουν) γιατι το πρωταθλημα εχει ακομα πολυ δρομο...


sport.24.gr...
 Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι μέχρι το 22΄ ο ΚΑΟΔ επικράτησε άνετα με 96-79 του Ικάρου Χαλκίδας πανηγυρίζοντας την ένατή του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα.
Μία νίκη που ουσιαστικά σιγουρεύει για την ομάδα της Δράμας τον στόχο της παραμονής σε αντίθεση με αυτή της Χαλκίδα που παραμένει στην ουρά της βαθμολογίας και στον ΚΑΟΔ μπορούνε να κάνουνε όνειρα για πλέι οφ.
Ο Νέναντ Μάρκοβιτς εξάλλου στο ξεκίνημα της κούρσας του πρωταθλήματος δεν είχε κρυφτεί πίσω από το δάχτυλό του κάνοντας λόγο για πλέι οφ ενώ ο Θανάσης Γιαπλές γνωρίζει πολύ καλά πως έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο μπροστά του.
Σε ένα παιχνίδι που ήταν ντέρμπι ως το 20΄ όπου ο Ίκαρος Χαλκίδας προηγήθηκε με 38-39 γιατί ο Άσκα είχε 14 πόντους και έκτοτε έμεινε άποντος ενώ μέχρι εκείνο το σημείο ο Μπράουν ήταν άποντος και μόνο στο τρίτο δεκάλεπτο πέτυχε και τους 17 του πόντους με μεγάλα τρίποντα δείχνοντας στον ΚΑΟΔ τον δρόμο για την νίκη.
Ο πρωταγωνιστής
Ο Τζέι Γκόβαν Μπράουν ήταν για ένα ακόμη παιχνίδι ο μεγάλος πρωταγωνιστής του ΚΑΟΔ με τον Αμερικανό γκαρντ να τέλειωσε το παιχνίδι με 17 πόντους – όλους στο τρίτο δεκάλεπτο από τους 33 της ομάδας του - έχοντας 2/3 βολές, 3/5 δίποντα και 3/6 τρίποντα ενώ έδωσε και 7 ασίστ κερδίζοντας το ζεστό χειροκρότημα της κερκίδας όταν αποσύρθηκε από τον Μάρκοβιτς στο 32΄.
Ο αριθμός του αγώνα
Οι 18 ασίστ του ΚΑΟΔ δείγμα ότι η ομάδα του Νέναντ Μάρκοβιτς είχε ομαδικό πνεύμα στο παιχνίδι της σε αντίθεση με αυτή του Θανάση Γιαπλέ που είχε μόλις 8.
Που κρίθηκε το παιχνίδι
Ο ΚΑΟΔ τελείωσε την υπόθεση νίκη πατώντας γκάζι όταν ο Ίκαρος προηγήθηκε για τελευταία φορά με 43-44 στο 22΄ και έκλεισε το τρίτο δεκάλεπτο με 71-57 έχοντας σκοράρει από το ξεκίνημά του 33 πόντους ενώ στα δύο πρώτα είχε συνολικά 38.
Ο αγώνας:
Ο ΚΑΟΔ ξεκίνησε δυνατά το παιχνίδι και με εκφραστή στις επιθέσεις του τον Μπάβτσιτς προηγήθηκε με 9-6 στο 3΄ και 13-6 με το λέι απ του Τζόουνς παρά το τάιμ άουτ του Γιαπλέ. Σε ένα χρονικό σημείο όπου ο τεχνικός του Ικάρου είχε αποσύρει τους Σάτον και Ρίτσαρντς εμφανώς προβληματισμένος από την εικόνα τους. Είναι χαρακτηριστικό εξάλλου ότι τους είπε: «Όταν θα είστε έτοιμοι πείτε μου να επιστρέψετε στο παιχνίδι», όπως και έγινε στην πορεία.
Ο Ίκαρος βελτιώνοντας τα κακώς κείμενα στην άμυνα και στην επίθεσή του επέστρεψε στο παιχνίδι και αφού ισοφάρισε σε 15-15 με το τρίποντο του Στρναντ στο 7΄ και με λέι απ του Σλοβένου έτρεξε ένα συνολικό σερί 0-12 κάνοντας το 15-20. Ο ΚΑΟΔ μετά από σχεδόν έξι λεπτά χωρίς πόντο πήρε το τρίποντο του Σλαφτσάκη που μείωσε σε 18-20 για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με το υπέρ του Ικάροου 18-22 με το καλάθι του Ρίτσαρντς μετά από επιθετικό του ριμπάουντ.
Με το κάρφωμα του Άσκα ο Ίκαρος μπήκε με το δεξί στο δεύτερο δεκάλεπτο κάνοντας το 18-24 στο 11΄ αλλά ο Ζάρας με 2/2 τρίποντα έκανε το 26-24 στο 13΄ με τον ΚΑΟΔ να τρέχει ένα σερί 8-0, και έφθασε στο 11-2 με νέο τρίποντο τη φορά αυτή από τον Τζόουνς που έκανε το 29-26. Τα λάθη της ομάδας της Χαλκίδας ανάγκασαν τον Γιαπλέ να πάρει τάιμ άουτ έφερε αποτελέσματα αφού ο Άσκα ισοφάρισε σε 29-30, και παρά το ότι η ομάδα της Δράμας με ένα σερί 5-0 από τον Τζόουνς προηγήθηκε με 34-30 οι φιλοξενούμενοι πήγανε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 38-39 μετά το τρίποντο του Γούντολ.
Ο ΚΑΟΔ επέστρεψε από τα αποδυτήρια αποφασισμένος να τελειώσει το παιχνίδι και το έδειξε με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου με το κάρφωμα του Βον και το τρίποντο του Μπάβτσιτς που διαμόρφωσαν το 43-39 στο 21΄. Το τρίποντο του Γκαγκαλούδη στο 22΄ έδωσε το προβάδισμα και πάλι στον Ίκαρο με 43-44 αλλά όχι για πολύ. Το καλάθι και φάουλ του Τζόουνς στην επίθεση που ακολούθησε για την ομάδα της Δράμας έδωσε το σύνθημα ώστε να πάρει μπρος και ο Μπράουν και να γίνει το 69-56 στο 29΄ με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο και φάουλ του Αμερικανού γκαρντ. Σε ένα τρίτο δεκάλεπτο που έκλεισε με το 71-57 για τους γηπεδούχους μετά το κάρφωμα του Μάρκοβιτς.
Κι όσο για το τέταρτο δεκάλεπτο; Αποδείχθηκε διαδικαστικού χαρακτήρα με τους παίκτες του ΚΑΟΔ να μην κατεβάζουνε ταχύτητα και να ανεβάζουνε την διαφορά ακόμη και στους 20 πόντους με το τρίποντο του Τζόουνς να κάνει το 88-68 4΄:30΄΄ πριν το τέλος. Οι του Ικάρου Χαλκίδας έδειξαν να έχουνε αποδεχθεί την ήττα τους και το τελικό 96-79 ήρθε φυσιολογικά.
Τα δεκάλεπτα: 18-22, 38-39, 71-57, 96-79.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 5, Τζόουνς 20(2/3β., 3/6διπ., 4/4τρ.), Στίγκερς 7(1), Μπράουν 17(2/3β., 3/5διπ., 3/6τρ.), Βον 10, Μάρκοβιτς 7(1), Σπυριδωνίδης 2, Μπάβτσιτς 12(3/4διπ., 2/4τρ.), Ζάρας 14(2/2β., 3/3διπ., 2/4τρ.), Μπένας 2, Κολοβής.
ΙΚΑΡΟΣ (Γιαπλές): Στρναντ 10(2/2διπ., 2/3τρ.), Ρόμπερσον 7(1), Γούντολ 5(1), Άσκα 14(0/3β., 7/11διπ., 9 ριμπ.), Μανωλόπουλος, Σάτον 10, Γκαγκαλούδης 20(5/6β., 3/6διπ., 3/7τρ.), Ρίτσαρντς 13(6/12β., 2/6διπ., 1/5τρ.).
OI ΔΗΛΩΣΕΙΣ...
Ο προπονητής του ΚΑΟΔ, Νέναντ Μαρκοβιτς μίλησε για τη νίκη της ομάδας του απέναντι στον Ίκαρο Χαλκίδας.
"Το παιχνίδι διαμορφώθηκε σε δύο διαφορετικά ημίχρονα. Στο πρώτο ημίχρονο δεν είχαμε ενέργεια και προσπαθήσαμε να σταματήσουμε το τρανσίσιον του αντιπάλου μας", τόνισε ο Μάρκοβιτς και πρόσθεσε:
"Επίσης πετύχαμε κάποια εύκολα καλάθια και ξεφύγαμε στο σκορ όπου πιστέψαμε ότι το παιχνίδι θα ήταν εύκολο για μας. Στη συνέχεια χάσαμε κάποια σουτ και βρεθήκαμε πίσω στο σκορ από τον Ίκαρο.
Στο τρίτο δεκάλεπτο τα πράγματα άλλαξαν. Μπήκαμε δυναμικά και μεγάλα σουτ, άλλαξε η εικόνα της ομάδας μας και τα πράγματα έγιναν δύσκολα για τον αντίπαλό μας. Είμαστε συνηθισμένοι όμως να δουλεύουμε σκληρά στην άμυνα και όταν μπαίνουνε και τα σουτ αυτό μας βοηθάει ακόμη περισσότερο. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια στους παίκτες μου γιατί ήταν αυτοί που έπρεπε και άκουσαν τις επισημάνσεις μου".
Σε ερώτηση για το αν η φυσιολογική κατάληξη του ΚΑΟΔ είναι τα πλέι οφ στο φετινό πρωτάθλημα απάντησε: "Το λογικό για μία ομάδα με τον δικό μας προϋπολογισμό είναι να μείνει στην Α1 έχοντας αυτό το νεανικό σύνολο".
Ο Τζέι Γκόβαν Μπράουν είπε: "Ήταν μία πολύ μεγάλη νίκη για μας. Στο δεύτερο 20λεπτο ακολουθήσαμε τις οδηγίες του προπονητή μας. Κάποιες φορές κερδίζουμε δύο παιχνίδια συνεχόμενα και κάποιες τα χάνουμε. Είναι θέμα αυτοσυγκέντρωσης. Στο ημίχρονο ο προπονητής μου μου είπε ότι όταν βάλω το πρώτο καλάθι θα ακολουθήσουνε και τα επόμενα για αυτό και έβαλα τόσους πολλούς πόντους στην τρίτη περίοδο".
Γιαπλές: "Δεν έχω παράπονο"
Από την πλευρά του, ο προπονητής του Ικάρου Χαλκίδας, Θανάσης Γιαπλές τόνισε: "Δεν μπορώ να πω ότι έχω παράπονο από την μαχητικότητα των παιδιών ή τον τρόπο που κάνουνε προπόνηση. Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν αρκετά συγκεντρωμένοι αλλά στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπράουν έβαλε τρία τρίποντα και φάουλ ενώ και ο Τζόουνς ήταν πολύ καλός και ο κόσμος ήταν πολύ καλός.
Χάσαμε την επαφή με το σκορ και μετά ήταν δύσκολο η ομάδα να αντιδράσει. Δικαιολογίες δεν έχουμε να πούμε. Έχουνε λεχθεί. Τις βρήκα και εγώ.
Πλέον το παιχνίδι με την Κηφισιά είναι τελικός για μας, θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια εντός έδρας και θα ψάξουμε μία εκτός έδρας ενώ περιμένουμε και αποτελέσματα άλλων. Καλή συνέχεια στον ΚΑΟΔ και ευχαριστούμε για την φιλοξενία με την ατμόσφαιρα να ήταν πολύ καλή".
Ο Γιάννης Γκαγκαλούδης ανέφερε: "Τα λόγια είναι περιττά. Δεν χρειάζεται να πούμε πολλά πράγματα. Δεν ήρθαμε για να κάνουμε τουρισμό και ούτε να παρουσιάσουμε το θέαμα του δευτέρου ημιχρόνου.
Η ατμόσφαιρα έχει αλλάξει στην ομάδα τις τελευταίες δύο εβδομάδες. Αν υπήρχε ένα σύνδρομο του δευτέρου ημιχρόνου θα ήμασταν πρωταθλητές σε αυτό. Έχουμε κερδίσει πέντε πρώτα ημίχρονα και στο δεύτερο χάνουμε πανηγυρικά. Η ευθύνη βαραίνει εμάς.
Στο πρώτο ημίχρονο ήμασταν συγκεντρωμένοι αλλά στο δεύτερο ημίχρονο μείναμε στα αποδυτήρια όλοι μας. Δεν έχουμε την πολυτέλεια να βάλουμε το κεφάλι κάτω. Είμαι 18 χρόνια στον χώρο και δεν έχω υποβιβασμό στην καριέρα μου οπότε θα το παλέψω μέχρι εκεί που δεν πάει.
Ο προπονητής μας είναι μαχητής και θα το παλέψουμε αρχής γενομένης από το παιχνίδι του Σαββάτου με την Κηφισιά στην έδρα μας και είναι αμαρτία μέσα σε έναν χρόνο αυτή η προσπάθεια να καταστραφεί. Εμείς έχουμε βάλει ως στόχο να πάρουμε ένα παιχνίδι εκτός έδρας όπου μας μένει αυτό με τον Ηλυσιακό εκτός και αν κάνουμε μία μεγάλη νίκη εκτός προγράμματος εκτός έδρας. Συγχαρητήρια στον ΚΑΟΔ που αξίζει να είναι εκεί που είναι και καλή συνέχεια".











Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...