Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

ΗΤΤΑ ΣΤΗΝ ΧΑΛΚΙΔΑ 89-73...



Δεν τα καταφερε σημερα η ομαδα μας στην Χαλκιδα μια και ηττηθηκε απο τον τοπικο Ικαρο με 89-73.

Οι δυο ομαδες μπηκαν δυνατα στο παιχνιδι και το πρωτο δεκαλεπτο ηταν ισσοροπημενο με το επιμερους σκορ να ειναι 20-18.Στο δευτερο δεκαλεπτο η ομαδα της Χαλκιδας με καλη αμυνα καταφερε να κλεισει το ημιχρονο με 39-33 με τον ΚΑΟΔ ομως να ειναι κοντα ακομα στην διεκδικηση της νικης.Συνηθως η ομαδα μας κανει καλυτερο δευτερο ημιχρονο αλλα αυτην την φορα ο Ικαρος δεν αφησε περιθωρια στον ΚΑΟΔ για κατι καλυτερο στο τριτο δεκαλεπτο μια και καταφερε να διατηρησει το προβαδισμα αυξανοντας το μαλιστα στο τελος του δεκαλεπτου στο 62-53 παρολο που ο ΚΑΟΔ εφτασε στο καλαθι(50-48).Το 4ο δεκαλεπτο ηταν το καλυτερο επιθετικα για τον Ικαρο μια και συνεχομενα σουτ τριων ποντων(συνολικα 10 σε ολο το παιχνιδι) αλλα και η προσοχη στην αμυνα εφεραν στους παικτες του Γιωργου Καλαφατακη την νικη ξορκιζοντας την βαρια ηττα στα Τρικαλα την προηγουμενη εβδομαδα.Πρεπει να σημειωσουμε οτι ο ΚΑΟΔ ηταν καλυτερος στα ριμπαουντ 28-35 αλλα με 47% στις βολες (8/17) και 17 λαθη ηταν επομενο να χασει την αυτοσυγκεντρωση του.Η ομαδα της Χαλκιδας ειχε 22!! ασσιστ εναντι 8 αλλα και 5 μπλοκ στοιχεια που εφεραν και το τελικο 89-73..

Απο τον ΚΑΟΔ ελλειψε ο Χρυσικοπουλος για δευτερο παιχνιδι λογω ενοχλησεων στην μεση..


Τα δεκάλεπτα: 20-18, 39-33, 62-53, 89-73.
Ίκαρος Χαλκίδας (Καλαφατάκης): Στραντ 14(4), Γκόβενς 12(2), Παπανικολόπουλος 3(1), Άσκα 27, Μανωλόπουλος, Σάτον 3, Γκαγκαλούδης 16(2), Τολιόπουλος 1, Μπεκ 13(1), Περσίδης.
ΚΑΟΔ (Μάρκοβιτς): Σλαφτσάκης 2, Τσόβιτς 2, Τζόουνς 19(2), Μπράουν 9(1), Βον 16, Μάρκοβιτς 16(2), Σπυριδωνίδης 1, Μπάβτσιτς 2, Ζάρας 4, Μπένας 2.


Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ...απο..http://www.superbasket.gr




ΝΕΝΑΝΤ ΜΑΡΚΟΒΙΤΣ..
"Πρώτα απ’ όλα συγχαρητήρια στον Ίκαρο και στον κόουτς Καλαφατάκη. Συνολικά θα έλεγα ότι παίξαμε μόνο 8 λεπτά καλού μπάσκετ, δηλαδή δύο σε κάθε περίοδο. Σίγουρα η διαφορά στις ασίστ και στα ποσοστά δείχνει ότι ο Ίκαρος ήταν καλύτερος. Έστω  κι αν ελέγξαμε τα ριμπάουντ δεν είχαμε ποτέ τον έλεγχο του ρυθμού. Κάναμε πολλά λάθη, δεν χρησιμοποιήσαμε τα φάουλ για να σταματήσουμε τους αιφνδιασμούς των αντιπάλων. Ήταν ένα κακό ματς για την ομάδα μας, αλλά πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά και να είμαστε καλύτεροι απέναντι στον Κολοσσό", ήτα τα λόγια του προπονητή του ΚΑΟΔ.

Από την πλευρά των παικτών ο Νίκολα Μάρκοβιτς είπε: "Συγχαρητήρια στον Ίκαρο έπαιξαν πολύ καλά και άξιζαν τη νίκη. Εμείς στο δεύτερο μέρος δεν καταφέραμε να παίξουμε καλη άμυνα κι έτσι δεν μπορέσαμε να μείνουμε κοντά στο σκορ. Τώρα πρέπει άμεσα να ξεχάσουμε αυτό το ματς και να προετοιμαστούμε για το επόμενο με τον Κολοσσό".

ΚΑΛΑΦΑΤΑΚΗΣ...
«Ήταν ένα πολύ δύσκολο ματς για μας, ένας «τελικός» για την πορεία μας. Δουλέψαμε πολύ καλά συνειδητοποιήσαμε τα λάθη μας και ήμασταν πολύ καλύτεροι. Η Α1 θέλει πολλή συγκέντρωση και προσπάθεια. Μας πίκρανε ο τρόπος που χάσαμε με τα Τρίκαλα και γι’ αυτό συσπειρωθήκαμε. Το είδατε στο γήπεδο. Συγχαρητήρια στον κόσμο γιατί για μια ακόμη φορά έδωσε το παρών με εντυπωσιακό τρόπο. Η Χαλκίδα αγαπάει το μπάσκετ και αφιερώνουμε αυτή τη νίκη στους φιλάθλους μας. Συγχαρητήρια και στη διοίκηση που δεν μπήκε σε διαδικασία παραφιλολογίας»,είπε αρχικά ο Γιώργος Καλαφατάκηςς, ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε: 
«Το ράνκινγκ δείχνει την διαφορά που υπήρχε, όπως και τα ποσοστά. Ήταν μια καθαρή νίκη απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα σε εξαιρετική ατμόσφαιρα. Η ομάδα έτσι όπως έχει χτισθεί πρέπει να πιέζει και να τρέχει. Αν δεν παίξει με αυτόν τον τρόπο, δεν μπορούμε να πάμε ψηλά. Αυτό το μπάσκετ μας ταιριάζει. Πιστεύω ότι ανταποκριθήκαμε πολύ καλά».
Επίσης, ο  κόουτς του Ικάρου ρωτήθηκε για  τη μη χρησιμοποίηση του Μπορόβνιακ και του Βουγιούκα : «Επειδή ο ΚΑΟΔ έπαιξε με Μάρκοβιτς και Μπάβτσιτς που σουτάρουν τρίποντα, ο Μανωλόπουλος και ο Άσκα ταίριαζαν καλύτερα. Δεν χρειάστηκε να παίξουν ούτε ο Μπορόβνιακ ούτε ο Βουγιούκας. Με ικανοποιεί το γεγονός ότι δείξαμε χαρακτήρα στην κατάλληλη στιγμή. Μέσα από αυτή τη διαδικασία η ομάδα ζυμώνεται και γίνεται καλύτερη. Βήμα βήμα προς την καταξίωση».
Τέλος, μίλησε και για τον Ρόμελ Μπεκ. «Ο Μπεκ είναι πίσω σε θέμα φυσικής κατάστασης και θέλει να βρει ρυθμό. Ήταν θετικός και θα δώσει περισσότερα στη συνέχεια. Ο Άσκα είναι ανεβασμένος γιατί και αυτός μαθαίνει την κατηγορία. Είναι σοβαρός και έχει ποιότητα».
Ο Νίκο Στρναντ ανέφερε από την πλευρά του: «Θέλω να ευχαριστήσω τους φιλάθλους για την εκπληκτική τους παρουσία, μας βοήθησαν πολύ, αλλά να ευχαριστήσω και το τεχνικό επιτελείο. Δουλέψαμε πολύ δυνατά, αλλά δεν πρέπει να εφησυχάσουμε. Πλέον έχουμε ένα δύσκολο ματς με την Κηφισιά και πρέπει να συνεχίσουμε τη δουλειά».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...