Σάββατο 18 Οκτωβρίου 2014

ΗΤΤΑ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟ ΡΕΘΥΜΝΟ 72-66


Δεν τα καταφερε σημερα η ομαδα μας στο Ρεθυμνο με αντιπαλο τον ΑΓΟΡ μια και ηττηθηκε στα πλαισια της 2ης αγωνιστικης με  72-66.Ο ΚΑΟΔ ηταν για ενα ακομα παιχνιδι πολυ καλος αμυντικα ενω φαινεται οτι ψαχνει ρυθμο στην επιθεση.Βεβαια πρεπει να να αναγνωρισουμε οτι η ομαδα μας παλεψε μεχρι το τελος ενα παιχνιδι που του εφυγε μεχρι και 11 ποντους διαφορα αλλα με αντεπιθεση κυριως στο 4ο δεκαλεπτο η ο ΚΑΟΔ πλησιασε μεχρι και τους τρεις και καπου εκει το παιχνιδι πηγε στην κοψη του ξυραφιου.Ο Αγορ τελικα ηταν η ομαδα που χαμογελασε  καθως  με ευστοχια στις βολες καταφερε να διατηρησει το προβαδισμα μεχρι το τελος.Παντως ο ΚΑΟΔ παρουσιαστηκε βελτιωμενος ειχε παθος στο παιχνιδι του και δεν παρατησε τον αγωνα οταν το Ρεθυμνο ξεφυγε και αυτα τα στοιχεια ειναι θετικα.

ΤΟ ΦΙΛΜ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ sport24.gr
Ισορροπημένο ήταν το ξεκίνημα των δύο ομάδων, οι οποίες ήταν ισόπαλες (6-6, 4'). Άτκινς και Ζάρας έδωσαν λύσεις στην επίθεση των Δραμινών, δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα τους με 8-11 στο 8'. Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με τον Φάνη Κουμπούρα έχει 1/2 βολές για το 9-11, το οποίο ήταν σκορ πρώτου δεκαλέπτου.
Στα πρώτα λεπτά του δεύτερου δεκαλέπτου οι γηπεδούχοι πήραν τα ηνία του αγώνα και με επί μέρους 6-0 πέρασαν μπροστά στο σκορ με όμορφη προσπάθεια του Σίμπσον (15-13, 13'). Οι Δραμινοί απάντησαν με δικό τους 5-0, από Λο και Σπυριδωνίδη, (15-18, 14'). Οι δύο ομάδες συμβάδιζαν στο σκορ, μετά από καλάθια των Άλεν και Τζόνσον, για το 20-20. Οι φιλοξενούμενοι πήραν και πάλι προβάδισμα (24-27) με μπροστάρηδες τους Άτκινς και και Λο. Η αντίδραση των Κρητικών δεν άργησε να έρθει, όμως, καθώς Άλεν και Σάφτεναρ με εύστοχες προσπάθειες έφεραν σε θέση οδηγού την ομάδα τους (29-27 στο 18'). Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να επιβάλουν τον ρυθμό τους. Ο Άλεν ήταν "ζεστός", ο Φαγιέ βοήθησε στην επίθεση και το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με το Ρέθυμνο στο +6 (35-29).
"Φουριόζοι" μπήκαν στην επανάληψη οι γηπεδούχοι. Σίμπσον και Φαγιέ συνέχισαν από εκεί που σταμάτησαν και η διαφορά ανέβηκε σε διψήφια επίπεδα, για πρώτη φορά (39-29, 21'). Οι Δραμινοί προσπάθησαν να "ροκανίσουν" τη διαφορά, όμως το Ρέθυμνο διατηρούσε τη διαφορά σε επίπεδα ασφαλείας (43-35 στο 25'). Ο Λο προσπάθησε να κρατήσει κοντά στο σκορ την ομάδα του, αλλά ο Σάφτενααρ ήταν αποτελεσματικός, για το Ρέθυμνο (48-39 στο 28'). Τα πράγματα έγιναν καλύτερα στο τέλος του δεκαλέπτου, για τους γηπεδούχους. Ο Φαγιέ με δύο εύστοχες βολές διαμόρφωσε το 52-41.
Ο Θεόδωρος Ζάρας ήταν αποτελεσματικός έξω από τη γραμμή των 6,75. Αποτέλεσμα αυτού ήταν ο ΚΑΟΔ να μειώσει σε 54-49 στο ξεκίνημα του τέταρτου δεκαλέπτου. Στα μισά της περιόδου Όντομ και Ζάρας κατάφεραν να μειώσουν ακόμα περισσότερο για το Ρέθυμνο (57-53 στο 35'). Ο Φαγιέ έστειλε τη διαφορά στους 7 πόντους, με τρίποντο, προσωρινά (60-53). Εκείνη τη στιγμή, όμως. ανέλαβε δράση ο Έρικ Άτκινς. Ο Αμερικανός γκαρντ με διαδοχικές προσπάθειες μείωσε στους 3 πόντους (60-57, 37'). Η εμπειρία του Γιάννη Καλαμπόκη, όμως, μίλησε για μία ακόμα φορά. Ο πολύπειρος γκαρντ με σημαντικά καλάθια διαμόρφωσε το 64-57. Ο Μουχάμαντ Φαγιέ, με βολές "σφράγισε" τη νίκη της ομάδας του (70-61). Το τελικό 72-66 βρήκε τους παίκτες του Ρεθύμνου να πανηγυρίζουν την πρώτη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα,
Τα δεκάλεπτα: 9-11, 35-29, 52-41, 72-66.
Ρέθυμνο (Σκουρτόπουλος): Σίμπσον 13(1), Σχίζας 2, Κουμπούρας 4, Σάφτενααρ 11(6 ριμπ.), Κάουνσιλ 4, Άλεν 9(2), Καλαμπόκης 6, Φαγιέ 19(1 τρ., 11 ριμπ.), Σίνης, Χείλαρης, Κράβιτς 4.
ΚΑΟΔ (Μέξας): Σλαφτσάκης 5, Τζόνσον 7, Γεωργάκης 2, Άτκινς 16(1), Όντομ 4, Σπυριδωνίδης 2, Μίσελ 1, Ζάρας 12(2), Λο 13(2), Χρυσικόπουλος 4.
ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ...

Ο προπονητής των Κρητικών επεσήμανε πως "κάναμε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα και αυτό είναι που κρατάμε από το σημερινό παιχνίδι. Εύχομαι ότι καλύτερο στην ομάδα του ΚΑΟΔ, στην καινούρια προσπάθεια που κάνει. Όσον αφορά στο παιχνίδι, βρήκαμε μπροστά μας αυτό που περιμέναμε. Όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να μας κόψουν τον γρήγορο ρυθμό και κάποια στιγμή πρέπει να αντιδράσουμε σωστά και στον αγώνα. Ενώ είχαμε διάθεση, δεν είχαμε καλή ομαδική λειτουργία και δεν δείξαμε μεγάλη προσοχή στις λεπτομέρειες. Η άμυνα μας, μας κράτησε μπροστά στο σκορ και εκμεταλλευτήκαμε στο τέλος τα επιθετικά ριμπάουντ που είναι ένα πολύ δυνατό κομμάτι της ομάδας μου. Η δουλειά συνεχίζεται. Είμαστε μία νέα ομάδα και χρειάζεται υπομονή. Ο στόχος μας είναι να είμαστε και καλύτεροι κάθε εβδομάδα".
Με τον Φάνη Κουμπούρα, να προσθέτει: "Σήμερα ξέραμε ότι το ματς θα ήταν δύσκολο. Θέλαμε να ξεκινήσουμε με νίκες τα παιχνίδια μέσα στην έδρα μας. Η ήττα την προηγούμενη αγωνιστική και η καλή εμφάνιση, μας πρόσθεσε άγχος. Θέλαμε να δείξουμε στον κόσμο μας τι μπορούμε να κάνουμε. Είχαμε πολλά λάθη σήμερα. Παρόλα αυτά στο τέλος βγάλαμε κάποιες φάσεις, σφίξαμε την άμυνα και ήρθε η νίκη. Κρατάμε τα καλά σημεία. Η πρώτη νίκη είναι πάντα και η πιο αγχωτική. Κρατάμε τα καλά, βλέπουμε τα λάθη και συνεχίζουμε".
Από την πλευρά του, ο Κώστας Μέξας υποστήριξε:"Ξέραμε ότι είχαμε ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι, σε μία έδρα που παραδοσιακά για μας είναι δύσκολη. Προετοιμαστήκαμε ώστε να ελέγξουμε τον ρυθμό του Ρεθύμνου. Στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα το πετύχαμε. Υπήρχαν στιγμές που χάσαμε την συγκέντρωση μας, κάναμε λάθη και δώσαμε την ευκαιρία να μας τιμωρήσουν. Επίσης, είχαμε δώσει έμφαση στο αμυντικό ριμπάουντ αλλά στο τέλος ο Φαγιέ και ο Σάφτενααρ έδωσαν "ανάσα" στο Ρέθυμνο εκεί που πιέζαμε. Πρέπει να κρατήσουμε την διάθεση και την καλή συγκέντρωση στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και την αντίδραση όταν το ματς στράβωνε. Ένας από τους στόχους μας είναι να μας σέβονται όλοι το οποίο θα γίνει με τον καιρό. Κοιτάμε το επόμενο παιχνίδι".
Τέλος, ο Γιώργος Γεωργάκης είπε: "Συγχαρητήρια στο Ρέθυμνο για τη νίκη του. Εμείς ήρθαμε με στόχο να φτάσουμε σε ένα σημείο το παιχνίδι, ώστε να το κερδίσουμε. Για 18 λεπτά στο 1ο ημίχρονο ήμασταν πιστοί στο πλάνο μας και δεν ξεφύγαμε. Στα τελευταία 2 λεπτά του ημιχρόνου το Ρέθυμνο πέτυχε σερί πόντους από δικά μας λάθη. Στο 2ο ημίχρονο παίξαμε καλά και με κάποιους πόντους του Ζάρα φτάσαμε κοντά στο σκορ. Στο τέλος χάσαμε κάποια αμυντικά ριμπάουντ που μας στοίχισαν. Καλή σεζόν σε όλους".
Καλο ειναι να δουμε και τα μεχρι στιγμης αποτελεσματα..
Το Ρέθυμνο, έχοντας σε εξαιρετική μέρα τον Μουχάμαντ Φαγιέ εκμεταλλεύτηκε τον παράγοντα έδρα και πανηγύρισε τη νίκη απέναντι στον ΚΑΟΔ (72-66).
Ο Απόλλων Πατρών, αφού έβαλε τις βάσεις από το πρώτο ημίχρονο δεν δυσκολεύτηκε να επικρατήσει του Πανελευσινιακού στο κλειστό της Περιβόλας με 91-82.
Μετά από ένα παιχνίδι που κρίθηκε στην δεύτερη παράταση και κράτησε την αγωνία όσων το παρακολούθησαν μέχρι το τέλος, τα Τρίκαλα πέτυχαν την πρώτη νίκη τους στο πρωτάθλημα, επικρατώντας του Κόροιβου Αμαλιάδας με 102-93.
Το μεγάλο ντέρμπι της αγωνιστικής, ανάμεσα σε Άρη και ΠΑΟΚ, δεν τελείωσε ποτέ, καθώςδιεκόπη οριστικά 42 δευτερόλεπτα πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τον ΠΑΟΚ να προηγείται με 31-33.
Το πρόγραμμα της Κυριακής (19/10)
ΑΕΚ-Πανιώνιος 15:00

ΑΕΝΚ-Ολυμπιακός 17:00
Το πρόγραμμα της Δευτέρας (20/10)
Κολοσσός Ρόδου-Ολυμπιακός 17:00


ΠΑΜΕ ΓΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΑΟΚ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΟ ΚΡΑΧΤΙΔΗ!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...