Τρίτη 10 Ιανουαρίου 2012

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΗΣ: ''ΤΑ 'ΧΩ ΒΡΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΧΡΟΝΟ''...(ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ)


Τι και αν βαδίζει αισίως στα 36, τι και αν έχει περάσει χίλια μύρια κύματα και ένα σωρό ομάδες, ο Κώστας Χαραλαμπίδης συνεχίζει να εντυπωσιάζει και να οδηγεί τον ΚΑΟΔ στον δρόμο των επιτυχιών.
Εξάλλου, ο ίδιος χαριτολογώντας παραδέχεται πως “τα έχω βρει με τον χρόνο και λειτουργεί αντίθετα”, ενώ ξεκαθαρίζει μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΣΑΚ “www.psak.gr” πως αν του έλεγαν πριν την έναρξη της σεζόν πως οΚΑΟΔ θα μετρούσε ήδη τέσσερις νίκες θα ήταν «ευχαριστημένος, όχι επαναπαυμένος»…
Πρώτο διπλό στο Πρωτάθλημα κόντρα στο Μαρούσι. Είναι από τα ματς που παίζουν βασικό ρόλο όταν κάνεις το ταμείο;
“Για μια ομάδα όπως είναι ο ΚΑΟΔ κάθε εκτός έδρας νίκη παίζει πολύ μεγάλο και σημαντικό ρόλο. Ειδικά ότι σημειώθηκε με το Μαρούσι την κάνει ακόμη πιο σημαντική. Ήταν ένα οριακό ματς και για τους στόχους τους δικούς μας”.
Ο αγώνας κρίθηκε στον πόντο, σε αυτές τις περιπτώσεις είναι θέμα τύχης, ή υπομονής και ψυχραιμίας;
“Αν είχαμε την υπομονή δεν έπρεπε να αφήσουμε το ματς να πάει σε αυτό το σημείο. Το Μαρούσι έπαιξε αρκετά καλά και διεκδίκησε τη νίκη, τώρα ότι κερδίσαμε στο σουτ είναι θέμα ημέρας, επιλογής και ψυχραιμίας”.
Το γεγονός πως εσύ “σκότωσες” μια παλιά σου ομάδα, σε στεναχωρεί καθόλου, όπως επίσης και η κατάσταση της πρώην ομάδα σου;
“Στεναχωριόμουνα και πριν το παιχνίδι για το Μαρούσι, ότι έβαλα το νικητήριο καλάθι δημιουργεί ένα συναίσθημα, αλλά αυτό που θέλω να πω είναι πως στεναχωριέμαι γενικώς για αυτή την ομάδα. Το Μαρούσι ήταν μοντέλο και είχαν να λένε όλοι για το πόσο εύρυθμα λειτουργούσε  και για τη δομή που είχε. Ότι έφτασε σε αυτό το σημείο είναι στενάχωρο, τόσο για μένα, όσο και για το μπάσκετ, είναι άσχημο να φυτοζωούν τέτοιες ομάδες”.
Δράμα, Καβάλα, Ρόδος και Ρέθυμνο δείχνουν θα μπορούσαμε να πούμε την άλλη όψη του νομίσματος;
“Αν θεωρήσουμε πως στο μπάσκετ δεν βλέπαμε τον κόσμο να γεμίζει τα γήπεδα, τότε είναι εύκολο να καταλάβει κανείς πόσο σημαντικό είναι για τον αθλητισμό γενικότερα. Τόσο στο δικό μας γήπεδο όσο και σε Ρέθυμνο, Καβάλα και Ρόδο βλέπουμε οικογένειες και μικρά παιδιά ν’ απολαμβάνουν το παιχνίδι. Είναι εικόνες που χρειαζόμαστε όλοι. Η περιφέρεια είναι απαραίτητη για το μπάσκετ”.
Επόμενο ματς με το Ρέθυμνο, ένα κρίσιμο παιχνίδι, ποιο είναι το κλειδί για να φτάσετε στη νίκη;
“Θεωρώ πως με μια νίκη θα είμαστε 100% μέσα στους στόχους μας και σε αυτά που έχουμε πει από το ξεκίνημα της χρονιάς. Το Ρέθυμνο είμαι πολύ καλή ομάδα με συγκεκριμένο στιλ παιχνιδιού. Υπάρχουν σημεία κλειδιά που αν θέλουμε να είμαστε σοβαροί πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε”.
Αν στην αρχή της χρονιάς σου έλεγαν πως μετά από 11 ματς θα έχετε τέσσερις νίκες, έχοντας βγάλει ένα δύσκολο πρόγραμμα με εφτά εκτός έδρας ματς, τι θα έλεγες;
“Κοίτα δεν μπορούμε να πούμε ότι έχουμε υπερβάλλει εαυτούς αλλά αν δούμε πρόγραμμα και τα πολλά παιχνίδια εκτός έδρας, τότε έλεγα πως είμαι ευχαριστημένος, αλλά όχι επαναπαυμένος”.
Βαδίζεις αισίως στα 36 τι συμβαίνει με σένα και τον χρόνο;
“Τα έχουμε βρει και είπαμε ότι θα λειτουργεί αντίθετα (σ.σ. γέλια)”.
Τι είναι αυτό που σε κρατάει τόσα χρόνια;
“Δεν ξέρω όχι το παιχνίδι αυτό κάθε αυτό αλλά η χαρά του. Παίζω και το απολαμβάνω, δεν σκέφτομαι ούτε αν παίζω με παιδιά που έχουν τα μισά μου χρόνια ούτε τίποτε παραπάνω, απλά το ευχαριστιέμαι”.
Άρα είναι νωρίς να ρωτήσουμε για σκέψεις τέλους;
“Όσο νιώθω καλά και νιώθω και αποτελεσματικός θα παίζω, είχα και έναν τραυματισμό τελευταία, οπότε σκέφτομαι πως πάνω απ’ όλα πρέπει να είμαι υγιής και να προσπαθώ”.


ΠΗΓΗ:psak.gr,southbasket.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...